Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

RCMNS banner small

Κυκλοφόρησε η 2η Εγκύκλιος για το Διεθνές Συνέδριο 15th Congress of the Regional Commitee on Mediterranean Neogene Stratigraphy - RCMNS 2017, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 3-6 Σεπτεμβρίου 2017, με κεντρικό θέμα: .  "Exploring a physical laboratory - the Mediterranean Basin".

Εγγραφές και υποβολές εργασιών έως 1 Ιουνίου 2017.

Δείτε τη 2η Εγκύκλιο εδώ.

 

Την Παρασκευή 6 Μαϊου 2016 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου σε Σώμα.

Η νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Σπύρος Παυλίδης
Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Γκανάς
Γενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Κράνης
Ειδικός Γραμματέας: Ασημίνα Αντωναράκου
Ταμίας: Ευγενία Μωραΐτη
Έφορος: Κωνσταντίνος Λουπασάκης
Μέλος: Απόστολος Αρβανίτης
Μέλος: Χαρά Ντρίνια
Μέλος: Γιώργος Οικονόμου

 EGE2016 logo

 

Το πρόγραμμα του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ελλληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, που θα διεχαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 25-27 Μαϊου 2016 είναι πλέον διαθέσιμο,
στον εξής σύνδεσμο: http://easychair.org/smart-program/EGE2016/

Οδηγίες για τις παρουσιάσεις του Συνεδρίου (προφορικές ή poster) μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

edcm200 1 Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» προκηρύσσει θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών του Προγράμματος για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017. 

Η Προκήρυξη αφορά στις Κατευθύνσεις:

  • ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 1: Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων
  • ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 2: Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος
  • ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 3: Στρατηγικές Αειφόρου Ανάπτυξης στην Αυτοδιοίκηση

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 7/3/2016 έως και 13/5/2016.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ, www.edcm.edu.gr.

Προκήρυξη

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. καλεί τα Τακτικά μέλη της Εταιρίας σε Γενική Συνέλευση σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 13 του καταστατικού της.

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την 6η Aπριλίου 2016 και ώρα 6 μ.μ στο Αμφιθέατρο Α13 του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (Αθήνα) και σε περίπτωση μη απαρτίας την 13η Απριλίου 2016 και ώρα 6 μ. μ. στον ίδιο χώρο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών .

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των οργάνων διοίκησης των Επιστημονικών Επιτροπών θα γίνουν την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης στις 13 Απριλίου μετά τη λήξη της συνέλευσης και στον ίδιο χώρο.

Δείτε τις οδηγίες ψηφοφορίας

[Προσκληση Γενικής Συνέλευσης]

SEG 30 3 2016 cr1

Ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων (Σ.Ε.Γ.) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 14.30-20.00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα.

Η ημερίδα διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες:

Ενότητα 1η: Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ερευνητικών Δραστηριοτήτων στις Γεωεπιστήμες

Ενότητα 2η: Συμμετοχή του Σ.Ε.Γ. σε Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γεωλόγων (E.F.G.)

Ενότητα 3η: Δυνατότητες απασχόλησης των Ελλήνων Γεωλόγων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα - Μεταφορά Εμπειριών.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται συζήτηση, η οποία θα ακολουθήσει μετά το πέρας όλων των εισηγήσεων και τοποθετήσεων. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία επίλυσης αποριών και πληρέστερης ενημέρωσης, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων.