Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

12o Διεθνές Υδρογεωλογικό Συνέδριο 22 – 24 Οκτωβρίου 2020
Λευκωσία, Κύπρος
Το υπόγειο νερό σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον

 

12th Hydrogeological Conference

Ο Σύνδεσμος Γεωλόγων και Μεταλλειολόγων Κύπρου και η Επιτροπή Υδρογεωλογίας, της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, διοργανώνουν το 12ο στη σειρά Διεθνές Υδρογεωλογικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, μεταξύ 22 και 24 Οκτωβρίου 2020, με έμφαση το υπόγειο νερό σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ετήσια Ομιλία της Ε.Γ.Ε.
"Γ. Μαρίνος - Ι. Παπασταματίου" 2018
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Prosklisi OMILIA 2019 v16

 

Είναι γνωστό ότι η γη περιβάλλεται από ένα μαγνητικό πεδίο (ΓΜΠ) το οποίο, αν και ασθενές , έχει σημαντική επίδραση στην ζωή πάνω σε αυτήν καθώς δημιουργεί ένα είδος ασπίδας που την προστατεύει από την κοσμική ακτινοβολία. Παρά το ότι δημιουργείται στον εξωτερικό, υγρό πυρήνα της Γής, το μαγνητικό αυτό πεδίο εμφανίζεται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στα ανώτερα στρώματά της. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε τις μαγνητικές ανωμαλίες στους πυθμένες των ωκεανών αλλά και τις εντελώς επιφανειακές εκδηλώσεις του με την πλέον γνωστή, αυτήν της πυξίδας.

edg afisa

Η διοργάνωση της ημερίδα "Σύγχρονες προτάσεις διδασκαλίας Γεωεπιστημών, μέσα και έξω από τη σχολική τάξη" είναι της Επιτροπής Διδακτικής των Γεωεπιστημών.

nea istoselida etde

Η νέα ιστοσελίδα της Επιτροπής Τηλεπισκόπησης και Διαστημικών Εφαρμογών είναι στον "αέρα" και λειτουργεί από τις αρχές Οκτωβρίου 2019.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. καλεί τα Τακτικά Μέλη της Εταιρίας σε Καταστατική Γενική Συνέλευση, βάσει των τις παραγράφους 7.2 και 7.5 και το άρθρο 13 του Καταστατικού της.

22 world earth day

H Γη είναι ένας μοναδικός πλανήτης στο πλανητικό μας σύστημα και ίσως πολύ σπάνιος στον γαλαξία μας, γιατί διαθέτει ορισμένα αποκλειστικά δικά του χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν οι άλλοι πλανήτες. Πάνω απ’ όλα δημιούργησε ζωή και το ανθρώπινο είδος με τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.