Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. καλεί τα Τακτικά Μέλη της Εταιρίας σε Καταστατική Γενική Συνέλευση, βάσει των τις παραγράφους 7.2 και 7.5 και το άρθρο 13 του Καταστατικού της.

22 world earth day

H Γη είναι ένας μοναδικός πλανήτης στο πλανητικό μας σύστημα και ίσως πολύ σπάνιος στον γαλαξία μας, γιατί διαθέτει ορισμένα αποκλειστικά δικά του χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν οι άλλοι πλανήτες. Πάνω απ’ όλα δημιούργησε ζωή και το ανθρώπινο είδος με τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.

imerida igme 12 2018

Ως Ελληνική Γεωλογική Εταιρία, ο επιστημονικός φορέας που εκπροσωπούμε τους γεωεπιστημονες της χώρας εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία μας και τη διαφωνία του σε βασικές αρχές του σχεδίου νόμου μας για την ουσιαστική κατάργηση του ΙΓΜΕ, και τη μετατροπή του σε ΕΑΓΜΕΡ, το οποίο αποτελεί για δεκαετίες τον κρατικό φορέα για τη γεωλογική μελέτη της χώρας, την έρευνα των ορυκτών πρώτων υλών και υπόγειων νερών, των φυσικών καταστροφών κ.α. Το ΙΓΜΕ είναι ο επιστημονικός φορέας γεωλογικής έρευνας της χώρας. Η δυναμική της επιχειρησιακής του λειτουργίας και προγραμματικής του δραστηριότητας βασίζονται στον υψηλό βαθμό εξειδίκευσης και το διεπιστημονικό χαρακτήρα του σε θέματα γεωλογικής έρευνας.

Ημερίδα με τίτλο «Η συμβολή της Τεχνικής Γεωλογίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση Γεωκινδύνων. Σύγχρονες τεχνικές έρευνας και έγκαιρης προειδοποίησης, περιστατικά και νομικό πλαίσιο» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

GSG 2019

Dear colleagues,

This is to remind you that submission deadline of extended abstracts for the 15th International Congress of the Geological Society of Greece – GSG2019 is really close; and to inform you that this is extended to midnight, 27 MARCH 2019.

GSG 2019

Dear colleagues

FRIDAY, 15 MARCH 2019 is the submission deadline for the 15th International Congress of the Geological Society –GSG2019.The conference programme offers a broad variety of General and Special Sessions: you can see the full list in the GSG2019 website, or download the updated circular. Moreover, a series of workshops are open to all interested participants -but with limited seats available, so you'd better hurry!