Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Πρόγνωσης των Σεισμών (Ε.Κ.Π.Π.Σ.) σε συνεργασία με τα Ευρωπαικά Κέντρα του Ραβέλλο (C.U.E.B.C.) και της Αρμενιας (E.C.R.M.), καθώς και του European Council of Civil Engineers (E.C.C.E.) διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: “Seismic Protection of Monuments, στις 2 Δεκεμβρίου 2013, έναρξη 9.30 π.μ., στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, στην Αθήνα.

Η καθιερωμένη "ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00 στο Αμφιθέατρο Ι, κτίριο ΚΕ.Δ.Ε.Α του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

**ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ**

Κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου με τίτλο Κύπρος και Γεωλογία. Επιστήμη-Περιβάλλον-Πολιτισμός, με συγγραφείς τους Γεώργιο Κωνσταντίνου & Ιωάννη Παναγίδη. Το βιβλίο είναι ένα εξαίρετο επιστημονικό σύγγραμμα για τους γεωεπιστήμονες αλλά και για πολλές άλλες ειδικότητες όπως ιστορικούς, αρχαιολόγους, γεωπόνους, μεταλλειολόγους, υδρολόγους, γιατρούς για την εξέλιξη της ιατρικής και της φαρμακολογίας στην Κύπρο.

Το βιβλίο αυτό θα παρουσιαστεί από τους συγγραφείς του στην Αθήνα στις 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του συλλόγου των Αθηναίων (Κέκροπος 10, 10558 Πλάκα).

Επιυσυνάπτεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΕΜΑΕΤ (Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) στο οποίο περιλαμβάνεται και η παρουσίαση του βιβλίου αυτού.

Με λύπη μας σας ανακοινώνουμε την απώλεια του συναδέλφου Δρ. Νικόλαου Λαλεχού, ενός από τους από πρωτεργάτες της Γεωλογίας στη χώρα μας.

Η κηδεία του θα γίνει από το την Πέμπτη 10/10/2013 και ώρα 16:00 από το νεκροταφείο Π. Φαλήρου.

Μετά από επιστολες από την Ελληνική Γεωλογική Εταιρία και τον Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και κυρίως μετά από την καθοριστική παρέμβαση του συναδέλφου Αποστόλη Αλεξόπουλου, βουλευτή Β' Αθηνών και πρώην Προέδρου της Ε.Γ.Ε., ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έκανε δεκτή την τροπολογία με την οποία το μάθημα "Γεωλογία και Φυσικοί Πόροι" εντάσσεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου.

Επιστολή Προέδρου Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Ε.Κ.Π.Α.

Επιστολή - Παρέμβαση της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας αναφορικά με τις Γεωεπιστήμες και το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για το "Νέο Λύκειο".

Σε μία συγκινητική τελετή την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 τιμήθηκε ο Ομότιμος Καθηγητής και τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας κ. Δημοσθένης Μουντράκης. Στην τελετή στην Αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν Πανεπιστημιακοί και Συνάδελφοι από όλη τη χώρα και πλήθος κόσμου. 

Για το έργο και την προσφορά του κ. Δ. Μουντράκη μίλησαν ο κ. Β. Παπαζάχος, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Π. Μαρίνος, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο κ. Σ. Παυλίδης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ο κ. Γ. Κουφός, Καθηγητής Α.Π.Θ., ο κ. Ν. Ζούρος, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κ. Ι. Κουκουβέλας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκ μέρους της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, ο Πρόεδρος Καθηγητής Ε. Λέκκας αναφέρθηκε όχι μόνο στο Επιστημονικό Έργο του κ. Μουντράκη, αλλά και στην προσωπικότητά του, καθώς επίσης και στο έργο του ως Προέδρου της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Υλοποιήθηκε από το πρώην Ι.Γ.Μ.Ε. και νυν Ι.Γ.Μ.Ε.Μ./Ε.Κ.Β.Α.Α. το έργο με τίτλο "Υπόγεια Τεχνικά Εργα στον Ελληνικό Χώρο- Διαχείριση και Διάχυση της Πληροφοριας".

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος GEOschools, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, πρόκειται να οργανώσει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013 το 3ο Διεθνές Συνέδριο του προγράμματος με Θέμα: GEOschools - Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, από την Πρωτοβάθμια έως τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται με τα Πανεπιστήμια AlcaladeHenares (Madrid-Spain), Zaragoza (Spain), Palermo (Italy), τoΓεωπάρκο Naturtejo (Portugal), το Μουσείο Krahuletz (Egenburg-Austria), την Επιτροπή Διδακτικής των Γεωεπιστημών της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

Περισσότερα: http://geoschools.geol.uoa.gr