Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

diaplous cover Το ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ και οι Εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του ΓΙΩΡΓΟΥ Θ. ΧΡΟΝΗ τ. Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών

Διάπλους
Ένα βιωματικό και ιστορικό ταξίδι της ελληνικής ωκεανογραφικής έρευνας

την Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, στις 18.00 στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του ΕΙΕ.

Θα μιλήσουν οι:
Ι. Τσουκαλάς, Καθ. ΑΠΘ, τ. Γεν. Γραμ. Έρευνας και Τεχνολογίας, τ. Ευρωβουλευτής
Β. Λυκούσης, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΛΚΕΘΕ, Δ/ντής Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ
Κ. Γαβρόγλου, Καθ. Ιστορίας των Επιστημών, ΕΚΠΑ

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο:
Δημ. Γεωργόπουλος, Δ/ντής Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο:
Β. Γρηγορίου, Δ/ντής ΕΙΕ και Πρόεδρος ΔΣ

Πρόσκληση

CEST2015

Το συνέδριο θα λάβει χώρα 3-5 Σεπτεμβρίου 2015 στη Ρόδο.

Η υποβολή των περιλήψεων έχει ξεκινήσει. Προθεσμία υποβολής περιλήψεων έως 1η Νοεμβρίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες

poster antiseismiko ergastirio Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μετά τους ισχυρότατους σεισμούς της 26ης Ιανουαρίου (Μ=6.1) και της 3ης Φεβρουαρίου (Μ=5.8), που έπληξαν φέτος με σφοδρότητα τη Κεντρική και Δυτική Κεφαλονιά, οργανώνει ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ και ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ στις εγκαταστάσεις του στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Περισσότερες Πληροφορίες

METSZ

Το Workshop θα λάβει χώρα 6 έως 8 Οκτωβρίου στη Ρόδο.

Περισσότερες Πληροφορίες

Με θλίψη σας ανακοινώνουμε την απώλεια του Καθηγητή Δρ Volker Jackobshagen, επίτιμου μέλους της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.

Ο καθηγητής Jackobshagen δίδαξε από το 1969 και έως τη συνταξιότησή του, το 1997, στο Freie Universität Berlin.
Λάτρης της Ελλάδας και ένας από τους κορυφαίους γεωεπιστήμονες που ασχολήθηκαν με τη Γεωλογία του Ελληνικού χώρου, την οποία μελέτησε για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Το επιστέγασμα της ερευνητικής του δραστηριότητας στην Ελλάδα αποτυπώθηκε στο βιβλίο του "Γεωλογία της Ελλάδας", που κυκλοφόρησε το 1986.
Για τη συνεισφορά του στη μελέτη της Γεωλογίας της Ελλάδας, τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα το 1997.

Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία και ο γεωλογικός κόσμος γενικότερα του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 (*): Διαβάστε στο επισυναπτόμενο αρχείο: "Η Γεωλογική μου ζωή στην Ελλάδα", μια εξιστόρηση της πορείας του καθηγητή Jackobshagen από τον ίδιο, με την ευκαιρία της ανακύρηξής του ως επίτιμο μέλος της Ε.Γ.Ε.

POSTER MSC ENGINEERING GEOLOGY th

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1949Β/18-07-2014 νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Τεχνικής Γεωλογίας" του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα του νέου Μεταπτυχιακού στο http://engeo-hydro.weebly.com/. Πληροφορίες σχετικά με την αίτηση και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνει επίσημα από το τμήμα Γεωλογίας (http://www.geo.auth.gr) τις επόμενες ημέρες.

Στις 27.07.2014 το Εκτελεστικό Γραφείο της Επιτροπής Τεχνικής Γεωλογίας συγκροτήθηκε σε σώμα. Η κατανομή αρμοδιοτήτων είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Ανδρέας Καπλανίδης
Γραμματέας: Βασίλης Μαρίνος
Ταμίας: Κώστας Λουπασάκης
Μέλη: Γιώργος Τσιφουτίδης, Χάρης Σαρόγλου

Rhodes Disaster 540

Το συνέδριο θα λάβει χώρα 24-26 Οκτωβρίου 2014 στη Ρόδο.

Περισσότερες πληροφορίες

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

The Distributed European School of Taxonomy (DEST) offers two types of training courses at various European research facilities and universities. The programme is open to participants from Europe and from outside of Europe. The Modern Taxonomy programme offers intensive theoretical courses in subjects as varied as nomenclature and DNA-barcoding. The Expert-in-training programme enables graduate students and early career researchers to develop and strengthen their taxonomic research skills through on-the-job-training. The programme includes a great diversity of topics and covers various groups such as diatoms, rotifers and tropical plants.

Within the latter programme, one training course will focus on the geological heritage of the south Aegean archipelago:
Distributed European School of Taxonomy - Exploring the values of geological heritage in south Aegean archipelago

Taught by Dr. C. Fassoulas and Dr. C. Voreadou, Natural History Museum of Crete - University of Crete, from 29 September – 3 October 2014.

Registration deadline is 16 June 2014.