Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το Εργαστήριο Εδαφομηχανικής ΕΜΠ διοργανώνει το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο με τίτλο « International Conference on Natural Hazards and Infrastructure» στις 28-30 Ιουνίου, 2016 στα Χανιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://iconhic2016.com.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Καλείστε στην παρουσίαση του βιβλίου "Γεωλογία της Ελλάδας" του Καθηγητή Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριου Παπανικολάου.


Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18.30 στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου "Οι φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα).

Σας ανακοινώνουμε την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Γρηγορίου Παναγιωτίδη,  ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας κατά την περίοδο 1975-77. Ο Γρηγόριος Παναγιωτίδης, μετά από μια μακρά και καρποφόρα πορεία στο χώρο των Γεωεπιστημών, τιμήθηκε για τη συνεισφορά του από την Ε.Γ.Ε. στη συμπλήρωση των 50 ετών λειτουργίας της Εταιρίας.

Η κηδεία του θα γίνει στις 10/11/2015 και ώρα 16:00 από το νεκροταφείο Βύρωνα.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλληπητήρια.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

η Ελληνική Επιτροπή Τεχνικής Γεωλογίας εκφράζει τη βαθιά θλίψη για την πρόωρη απώλεια του άξιου και αγαπητού μας συναδέλφου γεωλόγου Γεώργιου  Αρανίτη.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 16:30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη. Αντί στεφάνου θα κατατεθεί συμβολικό ποσό στο Χαμόγελο του Παιδιού, σύμφωνα με επιθυμία τηςοικογένειάς του.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 η ημερίδα με τίτλο:

ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ: Όραμα για εκπαίδευση και διεθνή γεωτουρισμό

που διοργανώθηκε από το ΙΓΜΕΜ σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής.

Η αφίσα και το πρόγραμμα της ημερίδας.

Poster edcm Nepal 400

Την Τετάρτη 27/5/2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  με θέμα "Νεπάλ: Σεισμός Μ 7.8, 25 Απριλίου 2015", με ομιλητές τον Δρ. Παναγιώτη Καρύδη (Ομ. Καθηγ. ΕΜΠ) και τον Δρ. Ευθύμη Λέκκα (Καθηγητή ΕΚΠΑ, Πρόεδρο ΕΓΕ, ΟΑΣΠ)

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Ελληνικης Επιτροπής Τεχνικής Γεωλογίας της Ε.Γ.Ε. με θέμα:

 Τεχνική Γεωλογία: Έργα ανάπτυξης και ερευνητικά θέματα αιχμής

την Πέμπτη 28 Μαϊου 2015, στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η αφίσα και το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Ημερα Σταδιοδρομίας 2015

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιηθηκε η

ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

που αποτελεί την καθιερωμένη εκδήλωση ενημέρωσης για τους φοιτητές των Τμημάτων Γεωλογίας.

Εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων και Εταιρειών ενημέρωσαν και συζήτησαν με τους νέους συναδέλφους για το επάγγελμα του Γεωλόγου και τις προοπτικές απασχόλησης του κλάδου.

Δείτε το πρόγραμα της εκδήλωσης

unisdr SM 300 
Πραγματοποιείται στο Sendai της Βόρειας Ιαπωνίας από 14 έως 18 Μαρτίου 2015 η 3η Διεθνής Διάσκεψη Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την μείωση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές.

Η διάσκεψη έχει ως κεντρικό στόχο να καθορίσει τις στρατηγικές οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοστούν από όλα τα Κράτη Μέλη για την επόμενη δεκαετία, προκειμένου να περιοριστούν, όσο το δυνατό περισσότερο, οι επιπτώσεις από τις καταστροφές, των οποίων οι διαστάσεις αυξάνονται ραγδαία, τόσο σε επίπεδο Κρατών όσο και παγκόσμια.

Η εκπροσώπηση των χωρών μελών θα είναι σε κορυφαίο επίπεδο, δηλαδή από αρχηγούς Κρατών, και πέρα από το κεντρικό κείμενο της συμφωνίας πλαίσιο, θα εξεταστούν επιμέρους ειδικά θέματα και θα προσδιοριστούν δράσεις όπως η ανοικοδόμηση μετά από καταστροφές, η μείωση των κινδύνων σε αστικό περιβάλλον, η διεθνής συνεργασία για την μείωση των επιπτώσεων από τους κινδύνους, ο ρόλος των γυναικών στις καταστροφές, οι επενδύσεις και κίνδυνοι, οι κοινές δράσεις σε κάθε επίπεδο διακυβερνητικής συνεργασίας κ.α.
Παράλληλα, στη διάσκεψη θα παρουσιαστεί από τις Ιαπωνικές Αρχές η πορεία αποκατάστασης των περιοχών που καταστράφηκαν από το μεγάλο τσουνάμι που έπληξε την βόρεια περιοχή της χώρας, καθώς επίσης και η περιβαλλοντική αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από το πυρηνικό ατύχημα στη Fukushima.

Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Τόκυο, κ. Λουκάς Καρατσώλης και ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Δρ. Ευθύμης Λέκκας (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ο οποίος έχει προτείνει μεταξύ των άλλων και την καθιέρωση της νέας παγκόσμιας κλίμακας μέτρησης των επιπτώσεων από τσουνάμι (ITIS, 2012).

Η κοινή διακήρυξη του ΟΗΕ που θα προκύψει από τη διάσκεψη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη ανησυχεί, κάθε χρόνο και περισσότερο, από την αύξηση των επιπτώσεων των καταστροφών.  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. καλεί τα Τακτικά μέλη της Εταιρίας σε Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το άρθρο 7 και 13 του καταστατικού της.
Θέματα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι τα ακόλουθα:


1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2. Λογοδοσία πεπραγμένων Δ.Σ. και Οικονομικός Απολογισμός του 2014
3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
4. Ομιλίες και τοποθετήσεις Μελών
5. Έγκριση πεπραγμένων Δ.Σ. και απαλλαγή ευθυνών από την οικονομική διαχείριση του 2014
6. Παρουσίαση Απολογισμών Επιστημονικών Επιτροπών
7. Τοποθετήσεις - Ερωτήσεις Μελών επί των απολογισμών των Επιτροπών

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την 24η Μαρτίου 2015 στο Αμφιθέατρο Α13 του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (Αθήνα) και σε περίπτωση μη απαρτίας την 31η Μαρτίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.

Επισημαίνεται ότι της Γενικής Συνέλευσης θα προηγηθεί η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση «Ημέρα Σταδιοδρομίας» με στόχο την ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.


Για το Δ.Σ. της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας

Ο Πρόεδρος

Καθηγ. Ε.Λέκκας