Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

oaed

Έναρξη «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς»

PEEGEP

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ), εκπροσωπώντας το σύνολο των Γεωτεχνικών Επιστημόνων που εμπλέκονται άμεσα με την μελέτη, την υλοποίηση και τη διαχείριση Έργων Πρασίνου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα του επαγγέλματος του Μηχανικού με βάση το Π.Δ. 99/2018

Gavroglou nea photo

Κοινή ανακοίνωση προς τον Υπουργό παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου εξέδωσαν από κοινού τα τμήματα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Γεωλογίας του ΑΠΘ και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα του επαγγέλματος του Μηχανικού με βάση το Π.Δ. 99/2018 σε σχέση με αυτά του Γεωλόγου.

Tmhma Dasologias kai Fysikou Periballontos

Μετά από συνεδρίαση η Συνέλευση του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος εξέδωσε απόφαση την οποία απέστειλε προς τον Υπουργό παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και όλα τα αρμόδια όργανα αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα του επαγγέλματος των Μηχανικών με βάση το Π.Δ. 99/2018

PROSKLISI etisias omilias EGE

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Νικόλαος Ζούρος θα πραγματοποιήσει ομιλία στα πλαίσια της καθιερωμένης Ετήσιας Ομιλίας "Γ.Μαρίνος - Ι.Παπασταματίου" που διοργανώνει η Ελληνική Γεωλογική Εταιρία.

2018 omotimoi prosklisi Mariolakos

 

Η Ένωση Συνταξιούχων Τέως Υπαλλήλων ΙΓΜΕ σας καλεί να παραβρεθείτε στην Ημερίδα με θέμα:

«ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ – κληρονομιά για το μέλλον»

που διοργανώνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντ.Τρίτσης» και από ώρα 10.00 πμ.

[H αφίσα και το πρόγραμμα της ημερίδας]

 

Εκδήλωση με αφορμή την 35η επέτειο από την ίδρυση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, πραγματοποιήθηκε στις 31.10.2017 στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του ΕΚΠΑ, παρουσία του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, διακεκριμένων επιστημόνων που διατέλεσαν Πρόεδροι του ΟΑΣΠ ή στελέχωσαν τις Επιστημονικές Επιτροπές του Οργανισμού και πλήθους εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και πλήθους κόσμου.

[Διαβάστε περισσότερα]

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΓΕΩΤΟΠΩΝ

Η Επιτροπή Διατήρησης Γεωλογικής και Γεωμορφολογικής Κληρονομιάς συνεδρίας στις 5/10/2017 με θέμα τη δημιουργία προτεινόμενου εθνικού καταλόγου γεωτόπων και αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλίας από την Επιτροπή Διατήρησης Γεωλογικής και Γεωμορφολογικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Επιτροπές της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, τα σχετικά Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα και Δημόσια Μουσεία της χώρας μας, καθώς και με έμπειρους στο αντικείμενο γεωπιστήμονες, για την καταγραφή και αποτύπωση μέσω ειδικού απογραφικού δελτίου που θα συνταχθεί με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.  Θα ακολουθήσει  αξιολόγηση, μέσω αναλυτικής μεθοδολογίας και κριτηρίων, των Εθνικής Σημασίας Γεωτόπων της Χώρας μας, με απώτερο στόχο τη σύνταξη και παρουσίαση του Εθνικού Καταλόγου Γεωτόπων στα πλαίσια του προσεχούς Συνεδρίου της Ε.Γ.Ε

Συμφωνήθηκε ότι για τη σύνταξη του Εθνικού Καταλόγου Γεωτόπων θα χρησιμοποιηθεί μια διαδικασία αξιολόγησης η οποία θα βασίζεται σε συγκεκριμένα και αποδεκτά από όλους κριτήρια τα οποία ανακοινώθηκαν και συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, τα οποία είναι:

  1. Αντιπροσωπευτικότητα
  2. Σπανιότητα (Διεθνώς, για την Ελλάδα, σε περιφερειακό επίπεδο (Ελληνικές Περιφέρειες)
  3. Πληρότητα των χαρακτηριστικών ή των φαινομένων που αντιπροσωπεύει
  4. Ποικιλότητα των χαρακτηριστικών ή των φαινομένων που αντιπροσωπεύει
  5. Σημασία του για τη γεωλογική επιστήμη.

Με βάση τα παραπάνω το Γραφείο της Επιτροπής Γεωλογικής και Γεωμορφολογικής Κληρονομιάς της Κληρονομιάς της Ε.Γ.Ε. ετοίμασε το συνημμένο ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΩΤΟΠΩΝΤΥΠΟ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΩΤΟΠΩΝ καθώς και συνοπτικές οδηγίες συμπλήρωσης του.

Για το λόγο αυτό, καλούνται όλα τα μέλη της Επιτροπής Γεωλογικής και Γεωμορφολογικής Κληρονομιάς της Ε.Γ.Ε. αλλά και κάθε συνάδελφο μέλος της Ε.Γ.Ε. να συμβάλει με τη συμμετοχή του στην κατάρτιση του ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ Εθνικού Καταλόγου Γεωτόπων ως ένα ουσιαστικό βήμα για την προστασία και ανάδειξη της Γεωλογικής και Γεωμορφολογικής Κληρονομιάς της χώρας μας.

[Διαβάστε περισσότερα] [κατεβάστε το απογραφικό δελτίο]

Παρακαλείστε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε το απογραφικό δελτίο στη διεύθυνση: geoklironomia[at]gmail.com

CBGA 2018 – AUSTRIA
XXI International Congress of the Carpathian Balkan Geological Association (CBGA) to be held at
the University of Salzburg (Austria), on September 10–13, 2018.

Call for sessions


We call for proposals of sessions to General Themes (GT) and Special Themes (ST) to be held at the XXI
International Congress of the Carpathian Balkan Geological Association (CBGA) in Salzburg, Austria, on
September 10–13, 2018. We particularly ask for interdisciplinary sessions with focus on distinct topics
covering different fields of basic and applied geosciences dealing with Southeast European Mountain belts
stretching from Eastern Alps to westernmost Turkey.... (read more)

Deadline for session proposals: November 30, 2017