Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρία απέστειλε προς την Περιφέρεια αλλά και τους βουλευτές της Κρήτης Δελτίο Τύπου για τη θεσμική αναγνώριση του Παλίγκρεμνου Πλακιά στο Ρέθυμνο, ως προστατευόμενου γεώτοπο.

Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρία σας προσκαλεί την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00 σε διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του συναδέλφου Σπύρου Παυλίδη:

"Η δημιουργία του Αιγαίου, από την ποίηση στις Γεωεπιστήμες"

Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία (ΕΓΕ), είναι ο επίσημος επιστημονικός φορέας της χώρας για την ανάδειξη και συμβολή της επιστήμης της Γεωλογίας και ευρύτερα των γεωεπιστημών στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην ποιότητα ζωής των πολιτών και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η ΕΓΕ έχει επίσης την υποχρέωση να καταγράφει και να ενημερώνει τα μέλη της για γεωλογικά περιστατικά που απασχολούν την κοινωνία μας.

 

Η Επιτροπή Παλαιοντολογία ‐ Στρωματογραφία (EΠΑΣ) της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Παλαιοντολογία και Στρωματογραφία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»

 

Following extensive discussions between the Organizing Committee and the Geological Society of Greece, we decided to change the dates of the 3-25 to October 17-19, 2022.

 

Το διαδικτυακό workshop  «Physics of Volcanoes» διεξάγεται στις 3-4 Μαρτίου 2022, και είναι δωρεάν.

Τα session είναι τα παρακάτω, ενώ διεξάγεται και διαγωνισμός ηφαιστειακής φωτογραφίας:

 

Μία σημαντική έκδοση προστέθηκε στην πολύ μικρή συλλογή βιβλίων που αναφέρονται στη Μεταλλευτική Ιστορία της Κύπρου. Πρόκειται για το βιβλίο «Τα Μεταλλεία της Κύπρου» του Δρ. Γ. Μαλιώτη , ο οποίος με σπουδές Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο του Sheffield στην ειδίκευση Mining Geology and Mineral Exploration και Ph.D. στη Γεωφυσική από το Πανεπιστήμιο του Leicester, εργάσθηκε ως γεωλόγος σε μεταλλεία της Κύπρου μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2012 από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας (ΕΜΕ), κορυφαίας μεταλλευτικής εταιρείας της Κύπρου. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία αριθμεί σαράντα και πλέον χρόνια και αναλώθηκε στη Μεταλλευτική Βιομηχανία.

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 συνήλθε στο Αμφιθέατρο Α13 του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, με σκοπό τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας και των οργάνων διοίκησης των Επιστημονικών Επιτροπών της Εταιρίας.

Το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 προκηρύσσει 25 (είκοσι πέντε) θέσεις συνολικά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), με τίτλο «Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία (Applied & Environmental Geology)».
Ο ομότιμος καθηγητής Ηλίας Μαριολάκος κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λιβάνη τον 2ο τόμο της σειράς βιβλίων “Ελληνική Γεωμυθολογία” με τίτλο "Οι Θεοί των Ελλήνων μέχρι την τρίτη γενιά". Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το αναζητήσει στα βιβλιοπωλεία.