Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

12o Διεθνές Υδρογεωλογικό Συνέδριο 22 – 24 Οκτωβρίου 2020
Λευκωσία, Κύπρος
Το υπόγειο νερό σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον

 

12th Hydrogeological Conference

Ο Σύνδεσμος Γεωλόγων και Μεταλλειολόγων Κύπρου και η Επιτροπή Υδρογεωλογίας, της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, διοργανώνουν το 12ο στη σειρά Διεθνές Υδρογεωλογικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, μεταξύ 22 και 24 Οκτωβρίου 2020, με έμφαση το υπόγειο νερό σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ετήσια Ομιλία της Ε.Γ.Ε.
"Γ. Μαρίνος - Ι. Παπασταματίου" 2018
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Prosklisi OMILIA 2019 v16

 

Είναι γνωστό ότι η γη περιβάλλεται από ένα μαγνητικό πεδίο (ΓΜΠ) το οποίο, αν και ασθενές , έχει σημαντική επίδραση στην ζωή πάνω σε αυτήν καθώς δημιουργεί ένα είδος ασπίδας που την προστατεύει από την κοσμική ακτινοβολία. Παρά το ότι δημιουργείται στον εξωτερικό, υγρό πυρήνα της Γής, το μαγνητικό αυτό πεδίο εμφανίζεται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στα ανώτερα στρώματά της. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε τις μαγνητικές ανωμαλίες στους πυθμένες των ωκεανών αλλά και τις εντελώς επιφανειακές εκδηλώσεις του με την πλέον γνωστή, αυτήν της πυξίδας.

edg afisa

Η διοργάνωση της ημερίδα "Σύγχρονες προτάσεις διδασκαλίας Γεωεπιστημών, μέσα και έξω από τη σχολική τάξη" είναι της Επιτροπής Διδακτικής των Γεωεπιστημών.

nea istoselida etde

Η νέα ιστοσελίδα της Επιτροπής Τηλεπισκόπησης και Διαστημικών Εφαρμογών είναι στον "αέρα" και λειτουργεί από τις αρχές Οκτωβρίου 2019.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. καλεί τα Τακτικά Μέλη της Εταιρίας σε Καταστατική Γενική Συνέλευση, βάσει των τις παραγράφους 7.2 και 7.5 και το άρθρο 13 του Καταστατικού της.

22 world earth day

H Γη είναι ένας μοναδικός πλανήτης στο πλανητικό μας σύστημα και ίσως πολύ σπάνιος στον γαλαξία μας, γιατί διαθέτει ορισμένα αποκλειστικά δικά του χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν οι άλλοι πλανήτες. Πάνω απ’ όλα δημιούργησε ζωή και το ανθρώπινο είδος με τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.

imerida igme 12 2018

Ως Ελληνική Γεωλογική Εταιρία, ο επιστημονικός φορέας που εκπροσωπούμε τους γεωεπιστημονες της χώρας εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία μας και τη διαφωνία του σε βασικές αρχές του σχεδίου νόμου μας για την ουσιαστική κατάργηση του ΙΓΜΕ, και τη μετατροπή του σε ΕΑΓΜΕΡ, το οποίο αποτελεί για δεκαετίες τον κρατικό φορέα για τη γεωλογική μελέτη της χώρας, την έρευνα των ορυκτών πρώτων υλών και υπόγειων νερών, των φυσικών καταστροφών κ.α. Το ΙΓΜΕ είναι ο επιστημονικός φορέας γεωλογικής έρευνας της χώρας. Η δυναμική της επιχειρησιακής του λειτουργίας και προγραμματικής του δραστηριότητας βασίζονται στον υψηλό βαθμό εξειδίκευσης και το διεπιστημονικό χαρακτήρα του σε θέματα γεωλογικής έρευνας.

Ημερίδα με τίτλο «Η συμβολή της Τεχνικής Γεωλογίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση Γεωκινδύνων. Σύγχρονες τεχνικές έρευνας και έγκαιρης προειδοποίησης, περιστατικά και νομικό πλαίσιο» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

GSG 2019

Dear colleagues,

This is to remind you that submission deadline of extended abstracts for the 15th International Congress of the Geological Society of Greece – GSG2019 is really close; and to inform you that this is extended to midnight, 27 MARCH 2019.

GSG 2019

Dear colleagues

FRIDAY, 15 MARCH 2019 is the submission deadline for the 15th International Congress of the Geological Society –GSG2019.The conference programme offers a broad variety of General and Special Sessions: you can see the full list in the GSG2019 website, or download the updated circular. Moreover, a series of workshops are open to all interested participants -but with limited seats available, so you'd better hurry!