Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

greek ict forum 2018

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 20o Ετήσιο Συνέδριο “Greek ICT Forum” στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου 2 στην Αθήνα.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλέπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών Φορέων όπως ο ΣΕΠΕ, η Hepis ο ΣΕΚΕΕ, η Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας κ.α.

Οι βασικές θεματικές ενότητες, που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου είναι:

Με βάση τον νέο σχεδιασμό, το Greek ICΤ Forum αποτελείται από τέσσερις (4) διακριτές Συνεδριακές Διοργανώσεις ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Συνέδρους να ενημερωθούν για τις ψηφιακές εξελίξεις σε σειρά σημαντικών τομέων, αλλά και στις Εταιρείες να παρουσιάσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους σε επαγγελματικό κοινό.

Οι τέσσερις διακριτές Συνεδριακές Διοργανώσεις είναι οι εξής :
Α) Greek ICT Forum

Β) Infomobility World

C) Digit@l Health Care

D) Infonation

 

Α) Greek ICT Forum:
Ο βασικός συνεδριακός «κορμός» του 20ου Greek ICT Forum επικεντρώνεται στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στις Τεχνολογίες που τον υποστηρίζουν. Εμπεριέχει τις ακόλουθες ενότητες

  1. Στρατηγικές, Μεθοδολογίες και Υλοποιήσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού Επιχειρήσεων και Φορέων: Mε κύριους άξονες τις νέες Τεχνολογίες ICΤ, τις υπηρεσίες Ψηφιακών Επικοινωνιών, όπου το Διαδίκτυο περνάει στην εποχή των Gbits, δημιουργούνται πρωτόγνωρες δυνατότητες για την αύξηση της παραγωγικότητας και της λειτουργικότητας Επιχειρήσεων και Φορέων.
  2. Οι Ελληνικές Επιχειρήσεις στη νέα Ψηφιακή Εποχή: Σημαντικοί ICT Managers Επιχειρήσεων και Φορέων καταγράφουν και περιγράφουν τις στρατηγικές, τις διαδικασίες και τις μεθοδολογίες που υλοποιούν προκειμένου Επιχειρήσεις και Φορείς να περάσουν, μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σε ένα νέο ανταγωνιστικό και σύνθετο περιβάλλον.
  3. Οι Επιχειρηματικές Στρατηγικές μέσα από την Ψηφιακές Τεχνολογίες: Οι δυνατότητες των Ψηφιακών Τεχνολογιών δίνουν πρωτόγνωρες προοπτικές στις Επιχειρήσεις και στους Φορείς να σχεδιάσουν νέες Στρατηγικές και να αναδιατάξουν τους στόχους τους. Οι ομιλητές της συνεδριακής ενότητας θα παρουσιάσουν πως, μέσα από τις ψηφιακές δυνατότητες, διαφοροποιούνται Στρατηγικές, αλλάζουν Μεθοδολογίες και Ενέργειες μες τελικό στόχο την ισχυροποίηση της θέσης Επιχειρήσεων και Φορέων.

Β) Infomobility:
Από τις κλασικές εφαρμογές στις Μobile Apps και από τα «χάλκινα» Bits στα «οπτικά» GBits: Όλα αλλάζουν και όλα μετασχηματίζονται στις Επιχειρήσει από την συνέργεια Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών. Οι θεματικοί άξονες της συνεδριακής ενότητας αφορούν στις τεχνολογικές ψηφιακές, την διάδοση της Ευρυζωνικότητας και των Κινητών Εφαρμογών που αλλάζουν την λειτουργία Επιχειρήσεων και την συμπεριφορά των Καταναλωτών. Σημαντικοί Ομιλητές της αγοράς και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και Mobile Applications παρουσιάζουν την συμβολή των Κινητών Επικοινωνιών και Εφαρμογών στην λειτουργική ανάπτυξη των Επιχειρήσεων, αλλά και στις καινοτομίες που εισάγονται στο Marketing, στις Πωλήσεις και στην προσέλκυση των Πελατών από την συνένωση Πληροφορικής (Info) και της «Φορητότητας» των Ψηφιακών Εφαρμογών (Mobility) .

C) Digit@l Health Care:
Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Υγεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση: Κενό γράμμα ή αναγκαία προϋπόθεση για ουσιαστικές υπηρεσίες προς τον πολίτη;
Βασικός θεματολογικός άξονας της συνεδριακής ενότητας είναι οι εφαρμογές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Η πρώτη διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε εξαιρετική επιτυχία το 2007 προετοιμάζεται η επόμενη. Η θεματολογία αφορά στην πορεία αξιοποίησης των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Υγεία, στις υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Συμμετέχουν ως ομιλητές σημαντικοί πολιτικοί, υπηρεσιακοί, στελεχιακοί και επιχειρηματικοί παράγοντες του τομέα Υγείας, Φαρμάκου, Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και ομιλητές Οργανισμών, Φορέων και σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων.

D) Infonation:
Ο Πολιτισμός περνά στην Ψηφιακή Εποχή
Oι Ψηφιακές Τεχνολογίες στον Πολιτισμό είναι ο θεματικός άξονας της συνεδριακής ενότητας, στην οποία θα παρουσιαστούν ψηφιακά έργα στον χώρο του Πολιτισμού, την στρατηγική σημασία που έχει για την χώρα η Ψηφιακή Ανάδειξη του Πολιτισμού, όπως επίσης και οι θετικές επιπτώσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των υπηρεσιών Πολιτισμού. Εκπρόσωποι σημαντικών Φορέων Πολιτισμού, στελέχη εταιρειών Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών, παρουσιάζουν τη νέα μορφή των υπηρεσιών Πολιτισμού και την παγκόσμια διάσταση που αποκτούν μέσα από το Διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Greek ICT Awards: Ο διαχρονικός Θεσμός Διακρίσεων στις ΤΠΕ
Ο θεσμός των Greek ICΤ Awards ξεκίνησε στο 8ο Greek ICT Forum και ολοκλήρωσε το πρώτο του κύκλο πέντε χρόνια μετά. Στο διάστημα αυτό ανέδειξε την προσφορά σημαντικών στελεχών του τομέα των ΤΠΕ. όπως επίσης και την επιτυχή υλοποίηση σημαντικών δομών και υπηρεσιών σε Επιχειρήσεις και Φορείς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα. Στο 20o Greek ICT Forum ξεκινά ο νέος κύκλος των Greek ICT Awards με επιδίωξη να «φωτίσει» πρόσωπα των ΤΠΕ, επιτυχημένες υλοποιήσεις και την σημασία τους στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνία. Πρόεδρος της Επιτροπής των Greek ICT Awards είναι ο Καθηγητής κ. Ντίνος Μακρόπουλος, και μέλη της ο κ. Νίκος Φαλδαμής και o κ. Στέλιος Χριστάκος.

Workshops, Σεμινάρια και Ειδικές Παρουσιάσεις:
Στο 20o Greek ICT Forum δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες Πληροφορικής, Υποδομών και Ψηφιακών Επικοινωνιών να οργανώσουν τα δικά τους Workshops, Σεμινάρια και Ειδικές Παρουσιάσεις.

Το 20ο Greek ICΤ Forum θα ολοκληρωθεί με την καταληκτική Συζήτηση «Στρογγυλής Τραπέζης» όπου θα κατατεθούν προτάσεις για την αναγκαιότητα μίας συνεκτικής Εθνικής Στρατηγικής για τις ΤΠΕ, θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Θα κληθούν να σχολιάσουν πολιτικοί, υπηρεσιακοί, θεσμικοί παράγοντες, όπως και υψηλόβαθμα στελέχη από Φορείς και Εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Και στις τέσσερις ενότητες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ως Oμιλητές / Ομιλήτριες κυβερνητικοί και πολιτικοί παράγοντες που διαμορφώσουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης στους τομείς της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υψηλόβαθμα στελέχη του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα που χειρίζονται σημαντικές εγκαταστάσεις ICΤ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σημαντικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την πορεία των ΤΠΕ.

Στοιχεία του Συνεδρίου
Τόπος : Ξενοδοχείο Wyndham Grand (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, T.K. 10437, Αθήνα)
Ημερομηνία: Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 08:15 έως 18:00.
Είσοδος: Ελεύθερη συμμετοχή μετά από ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στo site http://www.greek-ict-forum.gr
Στοιχεία Επικοινωνίας: 210 4225585, 210 4225520, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Στις Συμμετέχουσες και Συμμετέχοντες θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το Συνέδριο αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις εξελίξεις στους τομείς των έργων και δράσεων πληροφορικής και ψηφιακής τεχνολογίας που έχουν άμεση σχέση με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τους Οργανισμούς και τον Ιδιωτικό Τομέα. Για το λόγο αυτό παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τις / τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας σας και ειδικότερα του κλάδου πληροφορικής, καθώς και τους φορείς που εποπτεύετε και τις Ειδικές Υπηρεσίες Σχεδιασμού – Εφαρμογής Προγραμμάτων κ.ά., προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα συμμετοχής των υπαλλήλων στο Συνέδριο.